Citrix zet nieuwe standaard voor Digital Workspace Security

De snelle overgang naar werken op afstand en in de cloud vanwege de coronacrisis, heeft de werkomgeving een nieuwe dynamiek gegeven die hogere productiviteit en meer innovatie met zich meebrengt. Maar het opent ook de deur naar allerlei uitdagingen op het gebied van beveiliging en betrouwbaarheid, zeker nu de dreiging van digitale aanvallen merkbaar groter wordt. De FBI heeft het aantal cyberattacks sinds het begin van de pandemie met 400% zien stijgen, en een belangrijk deel daarvan is toe te schrijven aan het feit dat steeds meer medewerkers op afstand toegang zoeken tot het bedrijfsnetwerk. Om bedrijven hier beter tegen te beschermen heeft Citrix® Systems, Inc. (NASDAQ:CTXS) twee nieuwe workspace security solutions ontwikkeld die zorgen dat werknemers hun toepassingen overal veilig kunnen benaderen en gebruiken.

“In de huidige dynamische werkomgeving worstelen organisaties met statische oplossingen voor beveiliging. Er is dringend behoefte aan een nieuwe aanpak”, zegt John Grady, cybersecurity analist bij het onafhankelijke onderzoeksbureau ESG. “Organisaties verwachten van moderne applicaties dat ze beter beveiligd zijn, maar ze willen ook betere prestaties en hogere efficiency zien, terwijl ze het geheel centraal willen kunnen managen en maatregelen over de hele omgeving willen kunnen uitrollen.”

Uniforme aanpak
Citrix maakt dit mogelijk via een op applicaties gerichte aanpak die begint bij de digital workspace. Het bedrijf combineert een volledig securityprogramma uit de cloud, met Zero Trust Network Access (ZTNA) op basis van identiteit en een applicatiebewust SD-WAN, in één enkele oplossing. Hiermee kunnen organisaties cloud- en internetgebaseerde applicaties op een veilige manier aanbieden, terwijl de prestaties en de betrouwbaarheid van de werkomgeving onveranderd hoog blijven.

Citrix Secure Internet Access – Dit is een volledige internationale cloud security service die is toegesneden op de beveiligingseisen van moderne ondernemingen. De oplossing omvat een secure web gateway, een next-generation firewall, een cloud access security broker (CASB), DLP, sandboxing en aanvaldetectie op basis van AI.

Citrix Secure Workspace Access – Dit is een VPN-loze oplossing voor zero trust access tot zakelijke web- en SaaS-applicaties, die geschikt is voor zowel eigen (BYO) als door de organisatie beheerde apparaten.

In combinatie met Citrix SD-WAN kunnen deze oplossingen, die onafhankelijk van elkaar of gelijktijdig gebruikt kunnen worden, direct (plug & play) samenwerken met de SD-WAN infrastructuur van derde partijen, waardoor organisaties maximaal gebruik kunnen maken van hun bestaande investeringen.

“Moderne ondernemingen vragen om een intelligente benadering van workspace security waarmee werknemers worden beschermd volgens het Zero Trust model, zonder dat dit hun gebruikservaring in de weg staat”, zegt Fermin Serna, Chief Information Security Office bij Citrix. “De digital workspace security solutions van Citrix zijn daar specifiek op toegesneden.”

Dit wordt bevestigd door een recent onderzoek van Pulse en Citrix onder beslissingsbevoegde IT-verantwoordelijken. 97% van de ondervraagde IT-executives in Europa, Noord-Amerika, het Midden-Oosten, Afrika en de regio Azië-Pacific gaf aan dat de gebruikservaring van werknemers zeer veel invloed heeft op hun securitystrategie. 75% zegt te proberen de gebruikservaring te verbeteren door naar het ontwerp en de uitvoering van beveiligingsoplossingen te kijken.