Cyberaanvallen nemen toe

Cyberaanvallen: de digitale hartstilstand die steeds meer bedrijven treft. De Kamer van Koophandel schat dat er wekelijks meer dan 290 cyberaanvallen worden uitgevoerd op Nederlandse bedrijven. En dat zijn alleen nog maar de gevallen die in het nieuws komen. De meest recente en schokkende voorbeelden zijn de ransomware-aanvallen op VDL en MediaMarkt. Geen wonder dat experts grote bedrijven op het hart drukken om cybersecurity bovenaan de prioriteitenlijst te zetten en in de boardroom te bespreken. En die duizenden bedrijven in het middensegment die het budget niet hebben voor een cybersecurityoplossing, maar net zo vaak het doelwit zijn van cyberaanvallen? Hier biedt de as-a-service-economie uitkomst. Deze bedrijven hebben nu toegang tot cybersecurity-as-a-service.

De ransomware-aanval op VDL legde de IT van alle 105 dochterondernemingen plat, waardoor de productie van het concern dagenlang stil kwam te liggen. Omdat IT-systemen vandaag de dag de kern vormen van zo goed als ieder bedrijfsproces, is de financiële schade groot wanneer bedrijven te maken krijgen met een IT-aanval. En dan hebben we het nog niet eens over de privacyrisico’s die een data-inbreuk met zich meebrengt. De werkwijze van hackers wordt met de dag geavanceerder. Grote ondernemingen kunnen zich vaak wel een speciaal team en systeem veroorloven om cyberdreigingen tegen te gaan, maar niet alle bedrijven in het middensegment hebben hier de expertise en middelen voor. Daarom hebben SAP-experts van McCoy in Eindhoven de handen ineengeslagen met SecurityBridge, marktleider op het gebied van SAP-security, om middelgrote bedrijven volgens het as-a-service-concept dezelfde bescherming te bieden als grote ondernemingen.

Eerste initiatief in Nederland
McCoy en SecurityBridge hebben besloten hun kennis en ervaring met het beschermen van grotere bedrijven te combineren en de geavanceerde cybersecurityoplossingen van SecurityBridge ook beschikbaar te maken voor middelgrote bedrijven die gebruikmaken van SAP.

Bas Gijsbers, Managed Services Consultant bij McCoy: “Sla maar een willekeurige krant open: cyberaanvallen domineren steeds vaker de berichtgeving. Kritische bedrijfssystemen worden vaker aangevallen, en de impact ervan wordt alleen maar groter. Kleinere bedrijven kunnen nu ook profiteren van geavanceerde bescherming in de vorm van een abonnement. Dit is een geheel nieuw concept in Nederland. We hebben een dienstenpallet samengesteld waarmee bedrijven zich kunnen beschermen tegen veelvoorkomende aanvallen, volledig aan te passen aan de specifieke behoeften van een bedrijf of sector. Door op deze manier maatwerk te leveren, kunnen we risico’s verlagen en – in het geval van een aanval of inbreuk – de impact minimaliseren.”

Het SAP-landschap beschermd houden
Eric Bigot, Security Consultant bij McCoy, vertelt: “Onze cybersecurityoplossing beveiligt het SAP-systeem dat het hart vormt van het IT-applicatielandschap. SAP is onmisbaar voor de dagelijkse bedrijfsvoering, en hoe groot het bedrijf ook is: uitvaltijd als gevolg van een ransomware-aanval komt iedere organisatie duur te staan. Door de geavanceerde technologie van het SecurityBridge-platform te combineren met de expertise van McCoy op het gebied van SAP en bedrijfsprocessen, ontstaan er nieuwe oplossingen voor middelgrote bedrijven. Zij hebben nu ook toegang tot de hoogwaardige veiligheidsoplossingen die voorheen alleen beschikbaar en betaalbaar waren voor grote ondernemingen.”

Ongeëvenaarde veiligheid voor kleinere bedrijven
“Met deze oplossing en dit abonnementconcept kunnen we middelgrote bedrijven een beveiligingsniveau bieden dat anders niet mogelijk zou zijn. Door de handen ineen te slaan met McCoy kunnen we onze ambitie en strategie realiseren om grote én kleine organisaties te helpen zich te wapenen tegen het groeiende aantal cyberaanvallen, en de desastreuze gevolgen daarvan,” concludeert Ivan Mans, COO van SecurityBridge.