De vervaagde scheiding tussen het werk- en privéleven

In de afgelopen maanden is de scheiding tussen het werk- en privéleven vervaagd en zijn veel woningen deels omgetoverd tot kleine kantoren. Desalniettemin heeft het thuisblijven ook voor persoonlijke voordelen gezorgd. Zo is er een nieuwe uitdaging ontstaan voor werknemers en managers: het aansturen van organisaties maar ook persoonlijke situaties. Om dit proces te ondersteunen, heeft Measuremen Habital Remote gelanceerd. Een applicatie die zich richt op de ervaringen van werknemers die zowel vanuit thuis werken als op het kantoor, om zo hun gezondheid, welzijn en productiviteit te ondersteunen.

Inmiddels zijn er een paar maanden thuiswerken verstreken. De COVID-19 crisis had in China een matige tot ernstige psychologische impact van zeker 50% op de bevolking. De eerste inzichten van Habital Remote laten zien dat 20% van de mensen die thuiswerken, problemen ondervinden tijdens het werken, in tegenstelling tot 47% die voor hun gevoel wel goed kunnen presteren. De meest voorkomende problemen die worden genoemd door de werknemers zelf zijn: afleiding (27%) en slechte ergonomie (20%) en het is niet verrassend dat 20% van de mensen, die thuis geen goed bureau of werkomgeving hadden, het slechtst presteerde.

Hoe dan ook, de scheiding tussen werk en leven vervaagt doordat woningen nu voor beiden doeleinden worden gebruikt. Een organisatie wordt meer dan een kantoor en een huis wordt meer dan een plek voor familie en hobby's. Voor sommigen is dit een welkome afwisseling, voor anderen is het juist beangstigend.

Toch gaan kantoren langzaam weer open. Met beperkte capaciteit keren mensen een aantal dagen van de week weer terug naar hun kantoor. We weten echter niet hoe dat zal worden ervaren. Gezien de nieuwe ervaringen met thuiswerken, nieuwe ervaringen met werken op kantoor en de kans op een tweede golf, moeten werknemers hun voorkeuren in de loop van de tijd verkennen. Daarnaast lijkt langdurig thuiswerken ook zijn tol te eisen. Pols- en rugpijn en ervaren spanning zijn veel voorkomende klachten van langdurig werken in geïmproviseerde thuiskantoren. Alles bij elkaar moet er nog een optimale balans tussen thuiswerken en op kantoor worden gevonden voor organisaties en hun medewerkers.

Habital Remote gebruikt steekproeven (korte dagelijkse vragen) om te beoordelen waar werknemers zich op dat moment bevinden en wat hun waargenomen productiviteit, gezondheid en persoonlijke behoeften zijn, om hen zo meer zelfreflectie te geven en een communicatieplatform te bieden. Tegelijkertijd bieden de gegevens nuttige informatie aan elke organisatie. Het managen van organisaties in de toekomst strekt zich uit tot buiten het kantoor en bereikt de huizen van werknemers. Afgelegen werkplekken moeten concentratie werk met de juiste ergonomie ondersteunen als u wilt dat uw werknemers productief en gezond zijn en zich verbonden voelen met uw organisatie.

De in Habital Remote verzamelde inzichten worden direct weergegeven in de Measuremen Portal. Deze Portal geeft een duidelijk overzicht in de vorm van inzichtelijke grafieken en statistieken voor elke manager. Door deze inzichten te gebruiken bij het beheren van uw werknemers en uw faciliteiten, zal het grijze gebied verdwijnen en de grenzen weer duidelijk worden zodat beslissingen binnen de organisatie op feiten kunnen worden gebaseerd. Hierdoor zal de productiviteit en het welzijn van uw werknemers in deze onzekere tijden met zekere mate verbeteren.