Pioniers starten nieuw datagedreven cybersecurity bedrijf

Hunt & Hackett is opgericht door pioniers uit de cyber security industrie. Ze gaan bedrijven in Europa helpen weerbaarder te worden tegen de toegenomen dreiging van digitale spionage en cybercrime. Uniek hierbij is hun datagedreven aanpak waardoor bedrijven een gebalanceerde en onderbouwde security strategie kunnen uitvoeren.

“De wereld is veranderd, en de geopolitieke verhoudingen staan op scherp, we weten niet meer goed wie onze bondgenoten zijn. Je ziet ook dat de EU lastig tot een collectieve cyber strategie komt. In deze omstandigheden zie je de dreiging van Advanced Persistent Threat actoren en andere cybercrime toenemen. Om die het hoofd te bieden heb je vooruitstrevende technologie, meetbare data en een hackerscultuur voor innovatie nodig”, zegt Jurjen Harskamp, een van de oprichters van Hunt & Hackett.

Datagedreven inzichten is noodzakelijk voor objectieve cyber security
Een belangrijk speerpunt van Hunt & Hackett is dat een datagedreven aanpak centraal staat. Aan de ene kant levert het bedrijf vooruitstrevende technologie en oplossingen, en aan de andere kant denkt het op boardniveau mee over budget en risico’s. Zo heeft het bedrijf data scientists in dienst die met een andere lens naar de security-data kijken. Alleen door moderne technieken te gebruiken zoals machine learning en AI kunnen we nieuwe types aanvallen onderkennen.

Effectievere beveiliging door validatie van maatregelen
Centraal in het advies met klanten staat het threat model op basis waarvan met klanten de afweging wordt gemaakt voor de beste beveiliging specifiek voor hun situatie. Een belangrijk element hierbij is de continue validatie van de maatregelen, en afstemming van het beleid hierop. Hiermee wordt inzichtelijk gemaakt hoe effectief de beveiligingsmaatregelen werken en aanpalend hoe goed een organisatie daadwerkelijk is beschermd tegen geavanceerde aanvallen.

Team van ervaren pioniers
Het team van Hunt & Hackett bestaat uit pioniers in hun vakgebied. Zij hebben hun sporen verdiend in het beveiligen, monitoren en onderzoeken van cyber security. Hunt & Hackett schept de omstandigheden voor een broedplaats voor innovatie en verfrissende ideeën om de toegenomen dreigingen het hoofd te bieden. Hunt & Hackett gaat samenwerken met universiteiten om samen met onderzoekers daarvan steeds betere technologie te ontwikkelen