Zonder ‘digital office’ geen effectief en veilig ‘home office’

We hebben het jarenlang gehad over het papierloze kantoor. Dat zou er nooit komen. Een papierloos toilet zou nog eerder een haalbaar idee zijn. Ik heb nieuws voor u: inmiddels zijn er papierloze toiletten… Maar, wedden dat het papierloze kantoor er ook al is? Meer door omstandigheden dan door innovatie ingegeven weliswaar, maar toch. Dat is echter wel waar we steeds meer naar toe gaan. Op 10 november om 10 uur houdt M-Files samen met VakWereld een webinar waarin de belangrijkste bevindingen uit het Nationaal Thuiswerkonderzoek die deze conclusie onderschrijven aan bod komen. Maar wat gaan we daar dan vervolgens mee doen...?

Wie had dat kunnen denken? Dat we toch nog eens zouden terugkomen op dat ‘onhaalbare’ papierloze kantoor. Eigenlijk is dat papierloze kantoor er al. Of werkt u echt nog met vol getypte papieren documenten die niet ergens in een computer staan? Nee toch? Nou dan. Dus de belangrijkste informatie is wel degelijk digitaal aanwezig. We kunnen er alleen nog niet zo goed mee omgaan en er onder alle denkbare omstandigheden mee werken. Zoals nu met de coronacrisis: veel mensen die (al dan niet blijvend) thuis moeten kunnen werken. Daarvoor moet je eerst wat zaken voor elkaar hebben: vooral als het gaat om digitale beschikbaarheid, vindbaarheid en veiligheid van informatie. Daar blijkt nog best wat winst te boeken, volgens het Nationaal Thuiswerkonderzoek van VakWereld. Zeker als je in de antwoorden van de meer dan 1000 respondenten leest dat 84,9% aangeeft (en dus beseft) dat ze met vertrouwelijke informatie werkt. Maar ook dat ongeveer een kwart van hen die informatie op netwerkschijven, in Dropbox, Box, Google Drive o.i.d., of op persoonlijke apparaten of de eigen pc opslaat. Dat kan vast niet lang goed gaan.

Kortom, de werkplek wordt weliswaar steeds digitaler, maar hoe zit het met veilig en vertrouwd digitaal informatiebeheer? Altijd en overal veilig de beschikking over de juiste en volledige infrmatie?

Wilt u meer horen over dit onderzoek en wilt u wel eens weten hoe die conclusies passen in uw denkbeelden of in uw strategie om steeds meer plaats- en tijdonafhankelijk te kunnen gaan werken? Heeft u vragen over het Nationaal Thuiswerkonderzoek? Meld u dan aan voor het webinar waarin Sander de Wolf en John de Waard als de uitgever en onderzoekers van het Nationaal Thuiswerkonderzoek zich laten ondervragen door Sebastiaan Crebolder van M-Files. Op dinsdag 10 november om 10 uur.

Het webinar is gratis te beluisteren. Aanmelden kan via deze link.